Pink Bow Tie ODDMOLLY - Dare to be yourself! -

Recept!

Fick en förfrågan om receptet till brooklynblackout-tårtan. Helt ärligt så skulle jag skriva det i samma inlägg, men glömde bort.. ;) här är det iallafall!
Brooklyn blackout

Ingredienser:
* 100 gram osaltat smör
* 260 gram strösocker
* 2 ägg
* 1/4 tsk vaniljessens (går även bra med vanlijsocker, men öka isåfall till en hel tesked)
* 45 g kakao
* 3/4 tsk bakpulver
* 3/4 tsk bikarbonat
* en nypa salt
* 170 gram mjöl
* 1,5 dl mjölk
Chokladkräm
* 500 gram strösocker
* 1 msk ljus sirap
* 125 gram kakao
* 200 gram majsmjöl
* 85 gram osaltat smör, i kuber
* 1/2 tsk vaniljessens/vaniljsocker
10-12 bitar


Värm ugnen till 175 grader.
Vispa smör och socker med elvisp tills det blir lätt och luftigt. Vispa ned äggen, ett i taget. Skrapa ner ingredienser som fastnat på kanterna med en slickepott efter varje ägg. Sänk till låg hastighet och vispa ned vaniljessens, kakao, bakpulver, bikarbonat   och salt så att allt blir välblandat. Tillsätt hälften av mjölet, sedan all mjölk och till sist resten av mjölet.
Fördela smeten jämnt i  en kakform och släta till med en spatel. Grädda i 25-30 minuter. Låt stå och svalna medan du gör chokladsmeten.

Häll socker, ljus sirap, kakao och 6 dl vatten i en stor kastrull och låt koka upp på medelvärme. Rör om då och då. Lägg majsmjölet i en skål och blanda ned 1-2 dl vatten medan du vispar kraftigt. Blandningen ska ha samma konsistens som tjockt lim. Tillsätt mer vatten om det behövs, dock inte mer än en halv dl. Vispa ned redningen, lite i taget, i kastrullen med kakaoblandingen på medelhög värme. Fortsätt vispa medan du låter blandningen koka upp och låt koka under några minuter tills den tjocknar. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner smör och vaniljessens. Häll blandningen i en skål, täck över med plastfolie och låt den kallna tills den blir kompakt. Dela tårtbottnen i tre delar, lägg en av bottnarna på ett tårtfat och bred på ca en fjärdedel av krämen. Gör likadant med alla delar. Bred resten av krämen på ovansidan och sidorna.
Låt sedan stå kallt i 1-2 timmar. Sen är det bara att mumsa på!

Kommentarer

Feel free to comment baby!:

Alla har ett namn:
Kommer du hit ofta?

E-mail: (kan bara jag se)

Din blogg/hemsida:

Skriv här!:

Trackback