Pink Bow Tie ODDMOLLY - Dare to be yourself! -

Hälsosamt onyttigt

Jag älskar ju att baka och laga mat, och missar aldrig ett tillfälle att göra något gott att äta. Idag var inget undantag. Min lillebror fyller år imorn, men idag ska vi fira honom med släkten osv. Mamma har köpt tårtor och kakor och bakat och jag bakade jornötssmörkakor, som faktiskt är rätt så nyttiga! Kolla bara i receptet så får ni se själva :) och sorry för dålig bildkvalitet men bloggar från mobilen..


You are only one workout away from a good mood

Idag promenerade jag fram och tillbaks till gymmet, där jag körde ett riktigt skönt konditionspass. Sprang på löpbandet (min nya älskling) , och idag klarade jag ett nytt mål; 10 km! Eller 1 mil, säger hellre det för det låter så mycket, haha. Dock så tog jag en 1-minuts paus med gång efter att ha sprungit i en timme, men sen fortsatte jag springa tills jag hade klarat av 1 mil. Är iallafall sjukt nöjd, nästa gång ska jag klara 1 mil utan någon paus! Älskar verkligen gymmet, att jag kan gå dit och vara på dåligt humör men går därifrån hur glad som helst 
 Kom även på ett asbra knep för att fördriva tiden medan man springer. För jag brukar iallafall kunna tycka att det blir lite långtråkigt om man ska springa så länge, så idag satte jag på tv3 play och kollade lite top model medan jag sprang. Rätt skön variation till träningsmusiken faktiskt. Så det är ett tips!

Lördagsfrukost

Idag hittade jag äntligen ett bra, nyttigt recept på pannkakor. Har letat och letat och det passade superbra att hitta det just idag, blev en perfekt lördagsfrukost. De blev verkligen hur goda som helst, kommer göra dessa ofta! Tips att ha till är ex färska bär, eller egen hemgjord "sylt" som jag gjorde. Det var egentligen inte sylt utan gjorde bara som en vanlig smoothie,men hade det som sylt på pannkakorna, blev supersmarrigt!
Originalreceptet på pannkakorna hittar ni här, men jag gjorde några små ändringar så skriver även receptet här på bloggen. 
Kesopannkakor, 6 st små
2,5 dl keso
3 rågade matskedar grahamsmjöl
2 ägg
ca en halv dl mjölk
en nypa salt
Mixa alla ingredienser med en stavmixer och låt sedan smeten stå och svälla ett tag!
 
 
Mollys hemgjorda "sylt"
Lika stora delar blåbär och hallon
 en halv skopa proteinpulver med vanlijsmak
lite mild lättvanlijyoghurt, ca 0,5 dl
Mixa alla ingredienser med en stavmixer!
 
 
 

Just dance

Idag ska jag på Dans fuego på friskis. Är första gången jag testar på det, så har faktiskt ingen aning om hur det kommer bli. Men det ska vara inspirerat från den latinska kulturen och musiken, så gissar på att det kan bli lite salsa/rumba/samba-aktigt. Känns som att det kommer bli riktigt kul iallafall! 
Visste ni att undersökning har visat att personer som dansar nån gång i veckan blir gladare och mår bättre psykiskt? Så du får feel-good och kondition i ett, superträning alltså!
Random bild från google
               

Excuses are for people who don't want it bad enough

Idag har varit en skön dag, klarade av ett av mina mål; 1 timme (utan paus såklart) på löpbandet! Kände mig så himla stolt och glad efteråt, träning är verkligen min drog. Var riktigt svettig och ful efter, älskar det för då vet man att man har kört hårt! "If you still look cute after a workout, you didn't train hard enough", haha. Nästa träningsmål är att klara 1 mil! Sen åt jag lite grekisk yoghurt med en halv persika, några cashewnötter och lite agavesirap till mellis efter träningen. Inte världens nyttigaste, men inte såå farligt heller för den delen. 
Och ja, jag drack mitt té ur en kaffekopp. Frågor på det?
 
 

Health is so much more than eating right and working out

Jag vet att jag har varit dålig på att blogga de senaste dagarna, sorry about that. Har haft en liten svacka, träningen har jag varit duktig med men det har blivit alldeles för mycket känslomässigt ätande, stress och depp. Har verkligen tvivlat på mig själv och inte mått så bra de senaste dagarna..Men nu är det nya tag som gäller, tänker inte ge upp bara för att jag har haft en dålig dag eller två! I can do this! Har iallafall försökt ägna mig åt saker som jag blir glad av nu för att få upp humöret igen, igår var jag på yoga för första gången. Var otroligt skönt faktiskt, kommer verlkligen fortsätta med det. Hälsa handlar ju inte bara om att träna stenhårt och äta rätt, man måste ju hitta sitt inre lugn och bli av med stressen också. Kom ihåg det hörni! 
Bild från google.